Sugaring
Hvad er sugaring?
Sugaring er en skånsommere hårfjerningsmetode, hvor man med en lun sukkermasse masserer produktet ind i hårene, og trækker dem med ud igen med hårrødderne. Sugaring henvender sig til alle, men vil især gavne den sarte hudtype grundet de naturlige ingredienser, som blot fjerner døde hudceller helt uden at skade huden. Huden efterlades hårfri og helt silkeblød! Perfekt alternativ til dem som slår ud efter voks, eller ikke tåler voks generelt.
Hvilke områder udføres sugaring?
Sugaring udføres som udgangspunkt i armhuler og intime områder på primært kvinder, hvis man ønsker sugaring på andre områder, bedes man henvende sig til klinikken, så vi kan aftale nærmere, hvis det er ideelt og muligt. En af mere populære behandlinger ved anvendelse af Sugaring, er Brazilian wax på grund af det langvarige resultat og den følelse af renhed og glathed i bikiniområder.
Hvad er forskellen på voks og sugaring?
Sugaring er en skånsommere hårfjerningsmetode end voks forstået på den måde, at det skåner huden mere end fx, da det ikke tager ligeså hårdt fat i huden, som voks kan gøre. Det er derudover baseret på helt naturlige ingredienser, som de fleste tåler modsætning til voks, og derfor egner sugaring til stort set alle hudtyper også den sensitive. Det er dog vigtigt at huske på, at hvis man fx vælger en intimhårfjerning, så er det helt korrekt et mere sensitiv område, men det hænger nødvendigvis ikke sammen med, at man har en sensitiv hud i hele området, da det ikke skal være den primære årsag til, at man vælger sugaring. Sugaring er derudover et produkt, som ikke skal størkne, som hotwax skal før, at man river produktet af, og derfor kan man for eksempel udføre en sugaring relativt hurtigt alt efter, hvilket området der behandles.
Er sugaring bedre end voks?
Sugaringmetoden er helt faktuelt nødvendigvis ikke en bedre eller mere effektiv hårfjerningsmetode end alt efter, som f.eks. Voksbehandling i Aarhus, hvilket perspektiv man ser det fra som kunde og som behandler. Det er helt klart en individuel vurdering, og oplevelse man hver især danner sig. Der er dog ingen tvivl om, at sugaring er skånsommere for huden, da produktet sjældent efterlader huden påvirket på den negative måde. Nogle vil opfatte sugaring som værende ”bedre” og mere effektiv, da man på nogle behandlingsområder kan udføre en hårfjerningsbehandling på kortere tid end voks, da produktet ikke skal størkne, som hotwax for eksempel skal før, at man kan rive hårene med ud i produktet. Derudover kan man påføre sugaringproduktet op til flere gange det samme sted helt uden at skade huden direkte, da produktet er så mildt og skånsomt.
Hvad gør mest ondt?
Et rigtigt populært spørgsmål, som har delte holdninger. Der er ikke noget decideret korrekt svar på dette, da det er en helt individuel oplevelse. Vi oplever fra vores kunder, at hvis man fra start eller førhen har haft en dårlig oplevelse med enten sugaring eller voks andet sted fra, så vil det stemples som smertefuldt, og så vil man automatisk vælge den metode, som man har haft den bedste oplevelse med.
Vores erfarne kunder som er vant til sugaring sætter især pris på, at der er tempo på behandlingen, da metoden giver bedre mulighed for det samt, at sugaring ikke er decideret varmt, eller påvirker huden direkte efter. Omvendt synes nogle af vores erfarne vokskunder, at sugaring er en ”konstant smerte”, da de er vant til små pauser mens, at voksen størkner samt, at det ikke niver på samme måde, som det ellers godt kan for nogle med sugaring, når produktet smøres ind i hårene, men det er oftest, hvis hårene er blevet længere end det anbefalede (og det er derfor, at vi anbefaler, at man kommer regelmæssigt og på korrekte tidspunkt, så hårene hverken er for korte eller lange, det har en kæmpe indflydelse på resultat og oplevelsen!)
Hvor længe holder det og hvor tit skal man vedligeholde det?
Holdbarheden varierer fra person til person, da alles hår vokser forskelligt samt alt efter, hvor på kroppen der er tale om. Vi lover derfor ingen konkret holdbarhed, men som udgangspunkt plejer vi at sige 14 dage, hvor der efterfølgende skal gå minimum 14 dage, hvor hårene skal have lov til at gro sin korrekte længde igen til den næste behandling. Det er derfor som minimum 3-4 uger hos Bareskin før, at man booker ind til sin næste behandling alt efter, hvilket område der er tale om. For de fleste vil hårene i ansigtet nødvendigvis ikke kræve den samme krav som hårene på kroppen, da hårene i ansigtet generelt er kortere end på kroppen.
Kan man nøjes med en enkelt behandling?
Det kan man i princippet godt. Vi oplever ofte om sommeren, hvor det er sæson for hårfjerning, at mange ønsker en voks/sugaring lige inden, at man fx skal ferie i håb om, at det holder i længere tid. Man skal dog være indstillet på, at det ikke er det optimale resultat, da gode resultater oftest tager længere tid. Hårene er i forskellige faser, så når man har fjernet hårene 1. gang, så kan man forvente, at der er allerede er nye hår på vej op kort tid efter, og det er derfor, at det anbefales, at man kommer ind i en god rutine, så hårene kommer i en rytme. Man skal have udført voks/sugaring på det samme område minimum 3-4 gange før at opnå et mere optimalt resultat, og så skal man vedligeholde behandlingerne kontinuerligt for at opnå en muligvis reduceret hårvækst.
Hvordan forbereder man sig til sin behandling?
Det er vigtigt, at man forbereder sig korrekt til sin voks/sugaring behandling, da det godt kan kræve en smule planlægning, hvis der er andre planer for dagen. Alle punkterne er vigtige, dog er nogle mere end andre, og vi må i nogle tilfælde udsætte behandlingen, hvis man ikke har forberedt sig korrekt, da behandlingen vil blive påvirket nedenstående faktorer. Spørg os til råds, hvis der er den mindste tvivl.
- Eksfoliere – Det anbefales, at man eksfolierer sin hud for løsnet hudceller 2-3 dage forinden (vigtigt at det ikke er på selve dagen, så huden ikke bliver alt for påvirket!), således man sikrer, at hårene lettere kan hives med ud til behandlingen.
- Rens din hud og tag badet inden behandlingen – Det er vigtigt, at de ønskede behandlingsområder er renset for bakterier, så hvis man ønsker et bad på selve dagen, så sørg for at få det gjort eventuelt inden behandlingen, da man som vidt muligt skal undgå det efter behandlingen.
- Det er NO-GO at komme direkte efter en træning fx, hvor kroppen har fået dannet en masse sved til bakterier.
- Det er NO-GO at komme lige efter, at huden har været udsat for fx solarie, solbadning mm., det øger risikoen for en hudafskrabning!
- HUSK! At hårene skal have den korrekte længde, det er ikke til at stresse nok, hvor vigtigt det er!
Hvor lange skal og må hårene være?
Som udgangspunkt plejer vi at sige 0,5 – 1,5 cm (ca. på størrelse med et lille riskorn), men hårene er forskellige i ansigt og på hele kroppen både med længde og hårtype. Man skal hos BareSkin endelig ikke være nervøs for at hårene er for lange, vi skal nok finde en løsning sammen, og sikre at hårene ikke knækker under behandlingen – Løsningen er dog sværere, hvis hårene er for korte! Rigtig tit oplever vi, at nye voks/sugaring kunder er vant til at bruge en skraber (og rigtig ofte), og derfor kan det være grænseoverskridende for nogle, at hårene pludselig kræver en længde, men oftest er de stadig lige på grænsen til den kortere side, så husk og tjekke godt efter.
Hvad sker der hvis hårene er for korte?
Hvis hårene er for korte, så vil man opleve, at nogle af hårene ikke er lange nok til at blive revet med ud i voksen/sugaring, og så vil vi være nødsaget til at tage de enkelte hår manuelt med en pincet, som højest sandsynligt er langt mere ubehagligt end selve voksen, og derudover vil vi ikke kunne nå at få alle hår med, da vi skal holde os indenfor en behandlingstid. Det er ens eget ansvar at sikre, at hårene er lange nok, men hvis man er i den mindste tvivl, så er man velkommen til at spørge os! Vi oplyser selvfølgelig vores kunder om dette til behandlingen, hvis uheldet skulle være ude, og at de simpelthen er til den korte side.
Efterpleje
Lige efter din behandling sørger vi både for at rense din hud godt af og påføre plejende og eventuelt ansiseptiske produkter, og det derfra vigtigt, at det får lov at virke og sætte en dæmper på huden. Huden kan i nogle tilfælde blive mere sensitiv efter en sugaring, og nogle reagerer ved at blive lettere rødlige eller danne knopper på behandlingsområderne, som vil falde til ro igen efter nogle timer. Der er i øvrigt helt åbent til ens hårsække efter behandlingen, og man skal derfor undgå en række ting for at undgå infektioner og betændelse i hårsækkene.
Undgå barbering
Hvis man gerne vil ind i en god rutine, så bør man undgå at barbere sig med skraber igen, da det ødelægger resultatet og rytmen i hårvæksten. Det tager længere tid for hårene om at gro tilbage efter voks/sugaring behandlinger, da hårrødderne rives med ud, og har nedsat effekt på hårvæksten, hvis man bliver vokset eller får sugaring kontinuerligt, og holder sine intervaller mellem sine behandlinger. Man kan dog ikke forvente, at hårene forbliver væk, da det ikke er en permanent hårfjerningsløsning.
Undgå i de første 24 timer
Det er vigtigt at du de første 24 timer undgår nedenstående faktorer for nedsætte risikoen for betændelse og infektioner:
- Varme bade, sauna, sol, strand, svømmehal mm. (generelt alt hvad der har risiko for påvirke huden yderligere)
- Høj aktivitet som øger svedproduktion såsom træning (risiko for betændelse i åbne hårsække)
- Tætsiddende tøj på behandlede område, da friktion fra tøjet kan skabe yderligere irritation
- For meget berøring i det behandlede område, husk at der er åbent til hårsækkene
- Peeling af huden, da voks/sugaring i forvejen river hudceller med
- Deodorant (kun ved fjerning af hår ved armhulerne)
Anbefalinger
- Vedligehold behandlinger med anbefalede ugers mellemrum fra din behandler
- Eksfoliere huden minimum 1-2 gange om ugen for at undgå indgroede hår og sikre, at hårene altid kommer med til næste behandling
- Benyt dagligt en god fugtighedscreme for at holde huden hydreret, som også sikrer, at huden kan holde til behandlingerne